06-17072469

Mens en Mediation

Conflicten ontstaan daar waar mensen wederzijds van elkaar afhankelijk zijn en er op hetzelfde moment tegenstrijdige belangen, doelen of opvattingen op nahouden. Relaties hebben is inherent aan het leven en dus ook conflicten binnen relaties. Conflicten brengen stress en allerlei emoties met zich mee. We voelen ons benadeeld, onbegrepen of gekwetst. Het communiceren van en met deze emoties gaat vaak moeizaam en voordat je het weet zit je muurvast in een netelige kwestie.  Zo zijn er conflicten in relaties, op het werk, in de buurt, met de overheid en in families. 

De kunst is nl. om er samen op een positieve manier uit te komen, met respect voor elkaar. En dat is is echt mogelijk, ook al lijkt het misschien nu nog van niet.

Mediation is een methode die zoekt naar de meest bevredigende oplossing voor beide partijen. Je krijgt inzicht in de achterliggende oorzaken van het conflict zowel bij jezelf als ook bij de ander. Heel vaak is het zo dat je in een gesprek zaken van elkaar te weten komt die je nooit hebt geweten waardoor er zomaar een heel ander licht gaat schijnen op het conflict. 

U bent van harte welkom.                     

“Mensen die vechten luisteren niet,
mensen die luisteren vechten niet.
[Frits Perls]”